En viktig samarbeidspartner fremover

07
.
12
.
2020

Ferdigelementer var et opplagt valg i oppføringen av to nye 8-mannsboliger i Flå. Innlandet Elementfabrikk er spesielt gode på store entrepriser. De kommer til å bli en veldig viktig samarbeidspartner for oss i åra som kommer, sier Bjørn Erik Fossen i Maxbo proff.

To nye 8-mannsboliger er i ferd med å ferdigstilles i Flå i nye Viken fylke. Den første er allerede montert, og bygg nummer to settes opp i månedsskiftet januar/februar. Det er entreprenør Bjørn Ola Ådnegård som utfører prosjektet for Olav Thon, og Maxbo proff bistår med rådgivning og leverer alt av byggevarer og veggelementer. Årstiden, været i Flå og tidsrammen for prosjektet var avgjørende for at valget falt på ferdigelementer som byggemetode. Bjørn Erik Fossen i Maxbo proff peker også på kvaliteten på elementer bygget i lufttett miljø på fabrikk.

Kostnadseffektiv bygging av flermannsboliger

– Tilgangen på arbeidskraft er en viktig faktor som gjør at prefabrikkerte elementer er tingen. Særlig på større prosjekter er det veldig kostnadseffektivt med en stor, automatisert produksjon slik Innlandet Elemenfabrikk har, sier salgssjef i Maxbo proff, Bjørn Erik Fossen.

- Har du begrensa mulighet for arbeidskraft og skal i gang med en 8-mannsbolig senhøstes, er det om å gjøre å få bygget tett og sikre for fukt så fort som overhodet mulig, sier Fossen, og forteller at i Flå var hele bygget reist på bare fire dager. Etter en uke var taket tett. – Jeg er helt sikker på man sparte inn tre til fire måneder på å bruke ferdigelementer kontra plassbygging. Og med været i Flå kan du tenke deg tida det hadde tatt å varme og avfukte et bygg som hadde fått stått åpent i ukes-, og kanskje månedsvis. Nå har snekkerne allerede begynt jobben innendørs etter at bygget sto til avfukting over jul.

Det er ikke første gangen Maxbo proff har benyttet seg av ferdigelementer i større prosjekter, og skal vi tro Bjørn Erik Fossen, er det heller ikke den siste. – Innlandet Elementfabrikk er veldig gode både på eneboliger, men også særlig flermannsboliger, sier han. – Hvis man får ting til å passe inn i deres produksjon er det en veldig kostnadseffektiv måte å bygge hus på. Sammen med teknisk avdeling hos Innlandet, og i samarbeid med rådgivende ingeniører, arkitekter og byggeherrer, har Maxbo proff landet på ferdigelementer som en ideell løsning for sine prosjekter.


Ferdigelementene bygges i regulert inneklima hos Innlandet Elementfabrikk på Hamar. Byggemetoden sikrer rask tetting av huset og rask fremdrift på byggeplassen.


Tid, miljø og kvalitet

Tidsbesparing og kvalitet er begge viktige parametere for Maxbo proff for valget av Innlandet som leverandør. Men også avfallshåndtering og HMS er viktige grunner til å velge prefabrikkerte ferdigelementer, skal vi tro Fossen. – Kvaliteten på boligen blir vel så god, om ikke bedre. Elementene blir bygd på akkurat samme måte som om man hadde gjort det på plassen, men i et regulert inneklima under streng kvalitetskontroll. Du får de samme leverandørene på materialer, sparer tonnevis med avfall på byggeplassen og har null svinn på det utvendige bygget. HMS og arbeidsmiljøet for snekkerne blir dessuten bedre når man kommer seg raskere inn i et mer behagelig miljø å jobbe i, og det blir mindre stillasarbeid. Foruten å spare tid på utvendig snekkerarbeid minsker man dessuten også byggelånet og

utgifter til byggestrøm betraktelig. Har man prøvd å bygge med ferdigelementer én gang, slutter man ikke med det, slår han fast.

Den første av de to 8-mannsboligene i Flå er planlagt ferdig påsken 2020, og er i første omgang tiltenkt utleie. Boligene bygges av Bjørn Ola Ådnegård på oppdrag fra Olav Thon. Maxbo proff har bistått med råd og alt av byggevarer og veggelementer. Boligene er bygget med ferdigelementer med høykvalitetsmaterialer fra Innlandet Elementfabrikk på Hamar.

Aktuelt

Siste nytt fra oss

Kontakt oss

Kontaktskjema

Ønsker du å kontakte oss? Vennligst fyll ut skjemaet nedenfor, så vil vi prøve å besvare din forespørsel så fort som mulig.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.